Vi ses inte i år heller

Statement Festival 2021 är inställd! Det blir ingen fest på Bananpiren den 3-4 september. Besvikelsen är enorm, för nu kanske mer än någonsin, behöver kvinnor, icke-binära och transpersoner få festa tryggt tillsammans. Men att böja sig för rådande omständigheter är inte att böja sig för patriarkatet. Statement är alltid närvarande, aldrig uträknat och det här året är långt ifrån slut. Vi saknar er, så håll utkik!

Vi kommer tillbaka!

Återupplev magin från den första Statementfestivalen

Om

På musikfestivaler ska alla kunna känna sig trygga. Låter som en självklarhet, eller hur? Men år efter år har övergreppen på musikfestivaler visat på motsatsen. Statement Festival anordnades för första gången 2018 och på Statement är trygghet en självklarhet. 

Statement Festival är världens, första stora musikfestival för kvinnor, icke-binära och transpersoner – både bland besökarna och artisterna, och det är en tydlig markering mot de sexuella övergreppen i vårt samhälle.

We're hiring!

Föreningen Statement söker nya medlemmar till några av våra arbetsgrupper. Om du är intresserad för att engagera dig ideellt är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan.