Alice b

Lördag Lill-Babs 16:00

Alice Botéus, eller Alice b som hon kallar sig som artist, är en poet in i själen. Många av hennes texter handlar om ungdomen, Kullavik där hon är uppvuxen, Göteborg som hon bor i och om den eviga men svåra kärleken.

Alice släppte sitt första och självbetitlade album 2012 och två år senare blev hon tillfrågad av Håkan Hellström att vara förband på hans första av många Ullevi-spelningar. För två år sedan släppte hon sitt andra efterlängtade album ‘Så unga’ och förra året kom det 81-spår långa (!) albumet Mega (Skisser 2005-2016) som precis som det låter innehåller hemmainspelningar, covers, kvicka tagningar och idéer; ett urval från den låtskatt med hundratals låtar som Alice har skrivit mellan 2005 och 2016.

I början av 2018 släppte Alice en ny singel, ‘Two Man Gang’, som trots sin engelska titel är på svenska, precis som alla hennes låtar. Än en gång sätter Alice b hjärtat i gungning och som lyssnare känner du varje ords betydelse genom den drömska indiepopen som genomsyrar all hennes musik. Vi vet att Alice kommer ta publiken med storm på sommarens festival!